Musaca de cartofi si dovlecei

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2013 | 11926 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si dovlecei:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.

Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.

Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.

Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.

Potrivim de sare, piper.

Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

 

TIPS-URI

1

Am servit alaturi de un pahar cu lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:36

Costeo...multumesc!

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:40

Elena, Bya, Rocsi...

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 17:41

Liliana, Ligia, sa stiti ca-i bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Blinii - placinte cu diverse umpluturi